TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Čokoládovo-kávový nepečený dezert

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka, na 100 g 800 kJ 1 porce cca 90 g

Energetická hodnota celkem: 4225 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 105, SAFA (g): 19, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 704 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Připravíme si menší čtvercovou nebo obdélníkovou mísu nebo pekáček a dno poklademe celozrnnými sušenkami. Uvaříme si espresso a necháme trochu vychladnout. Přilijeme amaretto (mandlový likér) nebo případně rum. Sušenky pokapeme ochucenou kávou. Připravíme si krém. Nejprve rozpustíme na vodní lázni čokoládu a necháme lehce vychladnout. Tvaroh vyšleháme (ručně nebo pomocí mixéru), přidáme vanilku (semínka nebo vanilkový extrakt, případně vanilkový cukr) a přilijeme trochu kávy s likérem (necháme si ještě malé množství na pokapání další vrstvy sušenek). Krém rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Druhou polovinu krému lehce přisladíme a přidáme zakysanou smetanu (můžeme případně vynechat a použít jen tvaroh, ale výsledek nebude tak krémový). Na vrstvu sušenek rozprostřeme tmavý čokoládový krém, poklademe další vrstvou sušenek a pokapeme ochucenou kávou. Na sušenky rovnoměrně rozprostřeme světlý krém a dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním posypeme kakaem.

Fotografie

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 08. 2022 15:15
Nahrazuji sušenky Rej, které ani nevím kde koupit za lepší alternativu Bebe dobré ráno kakaové - 30% cukru.
Mají víc bílkovin a méně tuku a cukru. Nepatrně méně vlákniny, ale to se dá nahradit Psylliem.
27. 04. 2020 19:26
To se mi líbí, určitě zkusím.
22. 06. 2019 04:45
To musí být dobrota
19. 06. 2019 08:41
To vypadá výborně, určitě vyzkouším jako náhradu za naše tradiční nepečené piškotové dorty z kysané smetany.
18. 06. 2019 22:26
vypadá to jednoduše a chutně, určitě vyzkouším
18. 06. 2019 18:35
určitě vyzkouším, ale bez alkoholu
17. 06. 2019 10:19
Vypadá to moc dobře !!
17. 06. 2019 07:12
To může být hodně dobré :-)!

Naši partneři